tiistai 19. maaliskuuta 2013

5. Tavallista tiistaita

Tänään on ollut ihan tavis tiistai. Tai no ei nyt ihan, kun aamusta oli Venlan lääkärineuvola ja Veeralla kerho siihen perään, mutta se on joka tiistain juttu. Vinttikomerolle kuuluu hyvää. Siellä homma etenee ja nyt on uusi ikkuna paikallaan+eristeet valmiit. Tarkoitus on sinne vielä laittaa ainakin kyprokkilevyt seiniin ja lattiaan ehdotin muovimattoa mitä jäi noista alakerran rappusista reilusti ylimääräistä... Jarmon oli pitänyt ostaa 3 metriä, neliötä tms., niin oli sitten ostanut 30! =D Että jos jollain on tarvetta vaaleanharmaalle muovimatolle, niin meillä on edullisesti ylimääräistä. Mutta sattuuhan noita vahinkoja. Tuo nyt on sellainen hauska, eikä rahalliset tappiotkaan onneksi olleet kovin isot ;)


Uusi ikkuna ja lisää lämmintä.

Minun piti jo eilen leipoa vanhoja kunnon kauralastuja, mutta kun ihana isosisko ja tyttärensä tyttärentyttärineen tulivat käymään ja Jarmo toi kaupalta valmista pullaa, niin siirsin lastujen tekoa eteenpäin. Tänään en sitten enää malttanut olla leipomatta. Teimme tyttöjen kanssa taikinan kaksinkertaisena. Ei meille vähempää voi tehdäkään, jos meinaa, että leipomuksia saa nauttia illemmallakin. Siinä taikinan teossa sitten välähti päähän, että kokeillaan tehdä suklaisiakin lastuja. Jaettiin sitten taikina puoliksi ja toiseen lisättiin kaakaojauhetta, kookoshiutaleita olin nakannut sekaan jo aiemmin. Hyvin onnistui ja suklaalastuista tuli superhyviä! :) Laitoin lastujen ohjeen tuohon kuvaan mukaan, jos teistä lukijoistakin joku haluaa niitä myös leipoa. Suosittelen. Ne ovat nopeita, helppoja, eikä tule iso sotkukaan keittiöön ;) Tuossa tuo ohje, mutta kuinka ollakkaan en taaskaan onnistu kuvien kanssa..

 Lisätäänpä nyt se ohje tähän tekstiin:

2,5dl sokeria                                2dl kaurahiutaleita
1,5dl vehnäjauhoja                      1tl  leivinjauhetta
1tl vanilja/vanilliinisokeria         2rkl kaakaojauhetta
kookoshiutaleita, jos haluaa       0,5dl maitoa
0,5dl siirappia/hunajaa               1,5dl sulatettua rasvaa(150g)

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito, siirappi/hunaja ja jähdytetty rasva(kunhan ei ole tulista,lämminkin käy). Nostele nokareina pellille. Huomioi, että leviävät uunissa. Paista 175*asteessa 7-10min. Ohje on muutenkin joustava. jos ei satu olemaan siirappia/hunajaa, voi ne jättää pois. Maidon voi korvata mehulla(esim.appelsiinimehu), niin saa maidottomia. Tätä en ole vielä itse kokeillut, mutta aion kokeilla! Uskon onnistuvan, koska olen useinkin leipomuksissani korvannut maidon mehulla, ja hyvin on toiminut! Maun antajana toisinaan paremmin kun maito!
Olen juuri samanlainen säveltäjä leipomisessa ja ruuanlaitossa kuin käsitöissänikin. Ohje ehkä on, mutta että sitä seuraisin tarkasti...No way! ei onnistu, aina pitää lisätä omiaan sekaan =D



 
Nämähän olikin kaikki yksin mulle ;) Nää oli kyllä niin hyviä, mutta en sentään ihan noita kaikkia iteksiäni syöny:)
 







 

 
 
 



 



Isosisko toi samalla minun Perfect Home tilauksiani, ja voi että ne olivatkin ihania. Iso maljakko on tosi kiva. Sitä voi käyttää niin monella eri tavalla. Kynttilöiden kanssa ja kukkien ja valosarjojen, tai miten ikinä keksiikään. Ensin mietin, että en ehkä tykkäkkään tuosta roikkuvasta kattolyhdystä, joka oli tarkoitettu sinne Jarmon kelohuoneeseen, mutta se jäikin keittiöön. Sekin on oikein kiva. Siirtynee jossain vaiheessa olkkariin. Siinä voi turvallisesti poltella kynttilöitä illalla, vaikka onkin lapsia. Meillä ei voi polttaa kynttilöitä pöydillä tai missään, kun niitä pitää aina olla Veeran puhaltamassa sammuksiin, tai Salla rassaa niitä muuten vaan...Minä kyllä tykkäisin poltella kynttilöitä jokapaikassa, mutta se ei ole tällä hetkellä kovin järkevää. Kynttilöitä on kyllä koristeina siellä, sun täällä. Voisikin sanoa, että mä olen varmaan haksahtanut kynttilöihin, kynttilänjalkoihin, kynttilänalusiin jne. ja ehdottomasti erilaisiin tyynyihin tai tyynyliinoihin. Eikä ne tekstitkään kyllä paljoa jää hopealle. Täytyykin laittaa jonkinlaista postausta noista mun tyynyjutuista tännekkin joku päivä :)






 
Näitä on itse spray-maalilla tuunailtu puisista kynttilänjaloista, joita on saatu, löydetty ja ostettu kirppareilta. Nämä onkin yksi mun suosikkijuttu.
 
-Titta-

7 kommenttia:

  1. Saiskohan omat tytöt huomenna leipomaan suklaalastuja :)
    -Riikka-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa yrittää! Lastuissa on se hyvä puoli, että vaikka ne innokkaat leipuriapulaiset katoavatkin paikaltä, ei jää äidille kuitenkaan iso homma tehdä ne loppuun:) Tai meillä ainakin huomaan viimeistään lopussa, kun pitäisi siivota jäljet, että paikalla ei ole muita kuin minä;)

      Poista
  2. Nam! :) Täytyy kokeilla kans suklaalastujen tekoa. Meillä on ens ti 4kk neuvola,saa nähdä joko ollaan yli 5kg :D Mitkäs oli pikkuneiti Venlan mitat?
    -Nina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tosiaan, kun teillehän mun piti näitä alunperin tehdä... :D
      Kuule Venttuhan on jo "iso" mimmi ;) strategiset mitat(rumpujen pärinää): 6050g ja 59,5cm ja piänympärys: 39,1 !! Mites Enska, joko on parempi mieli?


      Poista
  3. Kiitos tosi paljon kommenteista!<3 Blogiakin saa arvostella, ihan vapaasti. Mutta ihana, kun kommentoitte. Tuo ihan eritavalla intoa postailla, kun saa jotain kommenttiakin:)

    VastaaPoista
  4. Enska rauhoittui kotona isin syliin ja oli yhtä naurua vaan :) Nukahtikin kyllä nopeesti.Tytöille terkkuja ;)
    -Nina -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä :) Isit on ihmeellisiä. Ja ihania :) <3

      Poista

Kerro mitä tykkäsit ja jos et tykännyt, kerro sekin :)
Tai jätä viesti muuten vaan =)